Over iHLMRmeer

Sinds 1995 zijn wij inwoners in de gemeente Haarlemmermeer. In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd binnen de gemeente. Soms als antwoord op, maar vaker vooruitlopend op de ontwikkelingen. De gemeente groeit. Mensen willen er wonen, werken en studeren, maar ook meer bedrijven vestigen zich hier in het hart van de economie. 

Daarnaast vertegenwoordigen toeristen en events in de regio elk jaar een aanzienlijk aantal  bezoekers. 

Mijn naam is Tobias
Peereboom en ik ben de initiator en bedenker van inhaarlemmermeer.nl
In het dagelijks leven werk ik in mijn bedrijf “IT-Online.nl” als Freelancer en meestal als Agile Coach – Kanban en Scrum Master.

In Haarlemmermeer is een Lokaal Community Platform waar je met bewoners, bedrijven en bezoekers Online kan praten over van alles wat er in je straat, buurt, dorp of gemeente gebeurd.

Het idee is dat het openbaar en gratis toegankelijk is en blijft.

Naast mogelijkheden als:

  • artikelen delen
  • foto’s en video’s delen
  • dorp- en straat groepen
  • speurders (gebruikte spulletjes)
  • Hulp gevraagd en aangeboden
  • een eigen profielgroep met een blog
  • vrienden maken en chatten

is er ruimte voor vrijwilligers die ideeën hebben om binnen inhaarlemmermeer.nl initiatieven te starten, hier staan wij altijd voor open.

Ook commerciële initiatieven zijn welkom want die kunnen ons helpen met het financieren van onze kosten. Vooral lokale ondernemers zullen wij steunen om ook op een lokale schaal innovatieve online toepassingen haalbaar te maken.

Graag horen wij welke mogelijkheden gewenst zijn.

landing11

Een dynamische omgeving vraagt om een zelfde aanpak. 

We denken na over het juiste evenwicht tussen leefbaarheid en welvaart.
Over duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.
Over lusten verhogen en lasten verminderen.
Over een integrale aanpak die zowel bewoners centraal zet, als bezoekers gastvrij ontvangt.
Onze focus ligt op beter en niet op meer.
Op kwaliteit en niet op kwantiteit.
We dragen actief bij aan een leefbare, aantrekkelijke en welvarende gemeente waar de economische ontwikkeling niet ten koste gaat van de leefbaarheid.
We werken intensief aan het verbeteren van de reputatie van de gemeente Haarlemmermeer.

Wij willen met dit Community Platform bewoners verbinden zowel jong als oud. Ideeën transparant maken en een ieder hierbij betrekken. Elke leeftijdsgroep moet hiervoor in aanmerking kunnen komen. Door het initiëren van dit platform hopen wij bewoners een kans te geven door zijn/haar ideeën te ventileren en eventueel te implementeren, zodat wij allen als bewoners van Haarlemmermeer hiervan gebruik kunnen maken. Door het zichtbaar maken van de mogelijkheden en behoeften kunnen we de band als bewoners versterken en hierdoor een veilige, sfeervolle leefomgeving creëren.
Wij zijn dit community platform gestart vanuit onze eigen ideologie. Het geloof om een community te starten waar mensen elkaar kunnen helpen en bereiken. Waar wensen werkelijkheid kunnen worden als we gezamenlijk onze krachten bundelen. Laten we starten met de bewoner die bepaalt wat er noodzakelijk is en de gemeente kan informeren over de benodigdheden.

Samen sterk, samen bouwen en samen delen!

Een goede buur is beter dan een verre vriend.